CONNEMARA TOUR

Heipodei!

Connemaran retki oli ihan mahtava!!! Kello 9.40 piti olla Coach Stationilla, sieltä bussikyyti lähti kello 10, ja siellähän mä olin jo 9.30. Bussi tuli pikkasen 10 jälkeen, mutta ei haitannut ollenkaan. Aurinko paistoi ja ilma oli tosi lämmin. Bussikuski oli myös tourguide, vanhempi mies "hauskoine" vitseineen, ja hän kertokin siinä ajellessa Galwayn historiasta ja melkeenpä kaikesta. Ja kuvia tulee sit aika paljon, että sorgevaan!


Ajettiin ekaks 1,5 tuntia Kylemore Abbeyyn. Sieltä löytyi puutarhaa, kartanoa ja lounaspaikkaa. Kartano oli just rempassa, joten se ei ollutkaan niin upee näky mitä vois kuvitella. Sisällä pääsi myös käymään muutamassa huoneessa ja lippu piti ostaa erikseen. Normihinta ois ollu 13 eugenii, mutta kuskilta sen sai 8 euron hintaan. Lippuun sisälty kanssa puutarhaan pääsy. Kartanon remppa ei toki pilannu millään lailla näkymiä sen luota. APUA että oli kaunista.





Puutarhan kanssa oli vähän sama homma, ei ollut niin mind blowing. Tietysti kesällä seois varmasti tosi kaunis, nyt vähän njoo. Puutarhalle oli bussikuljetus 10-15minuutin välein, matkaa oli jotain vähän päälle kilsa. Mielenkiintosta oli silti kyllä käydä. Vietettiin Kylemore Abbeyssa yhteensä pari tuntia ja kävinkin nappaamassa kahvilasta tarjouskupongilla tonnikalakolmarin ja kaakaon. Sitte palattiinkin bussiin ja lähettiin jatkaa matkaa eteenpäin.






Seuraavat 1,5 tuntia ajeltiin sitte kohti Congin kylää. Matkan varrella pysähdyttiin pari kertaa tosi makeisiin paikkoihin 5-10 minuutiks otteleen kuvia. Maisemat parani ja parani ja räpsinkin bussista kuvia aika reippaasti hehe! Tolla reissulla Irlannin luonnon näki ihan eri tavalla ja lampaita laiduns vähän väliä ties missä ja käveli autoteillä. UPEAA en voi muuta sanoo, ihan ällistyttävän näköstä oli. Ei kuvat tee ees oikeutta.

 











Congin kylässä on kuvattu elokuva The Quiet Man, oisko kuvattu 1951 tai sinnepäin ite en oo nähnyt, ja se olikin tosi snadi paikka! Siellä oli aikaa pyöriä 30min ja ajauduin muitten mukana tsekkailemaan raunioita. Cong on Irlannin suurimman järven holleilla ja joet pulppusi äyräitä myöten. Kylä oli ihan söppänä ja ois sielä voinut kyllä pyöriä hetken pidempääkin.






Sitten takas bussiin ja matka takasin Galwayta. Poikettiinkin kyllä ylläripysähdykselle 15minuutiksi vanhaan luostariin, tai luostarin raunioihin. Se oli kans tosi kaunis paikka kokonaisuudessaan ja luostarin matalista käytävistä tuli mieleen Suomenlinnan rauniot.







Siis suosittelen ehdottomasti Connemaran retkeä jos on Irlantiin eksymässä ja ois aikaa. Ainut - paljon bussissa istuskelusta, ois ollu monia paikkoja mihin oisin ite halunnu pysähtyä ja otella kuvia. Eli vähän väliä... Joten mua ainakin inspais lähtee kiertelee Irlantia autolla, paitsi en todellakaa osais ajaa täällä, kun päinvastanen liikenne. No kuski mukaa vaan. Mutta jos haluu nähä Irlannin ihania maisemia ja luontoa, JOO loistava retki.

Kiitti hei!

Fanny

Kommentit

Suositut tekstit